Grad teatar – Predstava “Lista za ljubav”

 

30. Festival Grad teatar - Natpis 550

 
 
27.06.2016.
 

GRAD TEATAR BUDVA

Teatar mladih Podgorica i
Hercegnovsko pozorište

Norm Foster

„LISTA ZA LJUBAV“

Režija: Teatar mladih

 

 

U poneđeljak, 27. juna, na sceni između crkava izvedena je predstava „Lista za ljubav“ Teatra mladih iz Podgorice i Hercegnovskog pozorišta. Predstava je nastala po istoimenom tekstu Norma Fostera, a režiju potpisuje Teatar mladih.

 

Lista za ljubav 1

Lista za ljubav 2

 

Režija: Teatar mladih
Kostimograf i scenograf: Vana Prelević
Muzika: Branko Ilić

 

Lista za ljubav 3

Lista za ljubav 4

 

Uloge:
Marija Đurić – Justine
Goran Slavić – Bil
Branko Ilić – Leon

 

Lista za ljubav

Lista za ljubav 5

 

O PREDSTAVI:

Predstava se bavi potragom za idealnom ljubavlju. U tekstu se navodi: „Da li ste ikada napravili svoju ljubavnu listu?! Da li ste zamišljali kakve bi osobine trebao da posjeduje vaš idealan partner/ka?! Šta se događa kada poučeni iskustvima iz bajki žudite za idealnim partnerom, svojim princem na bijelom konju?! Ili svojom princezom?! Da li i u stvarnom svijetu (izvan bajki) zbilja postoji naš “komadić koji nedostaje”, bez mane, jedinstven, skrojen po našoj mjeri?! Ili na kraju iz tog začaranog ljubavnog kruga izlazimo zaljubljeni u ljubav kao nešto naše, ne sasvim savršeno, ali naše biće, biće kod kog volimo i one male nesavršenosti, pa najčešće baš one budu razlog da gradimo ljubav. U današnjem internet svijetu, na različitim portalima možete pronaći niz blogova na temu ’Da li savršen partner postoji’ ili ’Mit o princu na bijelom konju’… ali i tekstove ’Drage Savete’ poput ’Kako da nađete svog princa na bijelom konju’, pa onda gdje da ga nađete, kako da vam ne ’pobjegne’ ili testove tipa ’Da li ste sposobne da pronađete i zadržite svog idealnog partnera’?! Teško je ne primjetiti da je većina ovih tekstova, ako ne i svi, posvećena i obraća se isključivo ženskom dijelu populacije. ’Lista za ljubav’ otkriva šta se dogodi kada dva muškarca Bil i Leon upadnu u zamku zvanu Džastin. Idealna partnerka, java ili san?“

 

Lista za ljubav 6

Lista za ljubav 7

 

Branko Ilić: “Lista za ljubav nije takva komedija da će se ljudi smijati po bilo koju cijenu, jeftinim forama i lošim vicevima. Vrlo je inteligentno pisana, zanimljiva intrigantna i u nekim momentima vuče na blago pomjereni žanr, nije čista komedija, ali ima jako puno duhovitih mjesta koje će publika sigurno prepoznati. Zbog nedostatka novca reditelj predstave nije posebno angažovan, tu ulogu su na sebe preuzeli troje glumaca, odnosno Teatar mladih, uz pomoć Hercegnovskog pozorišta.”

 

Lista za ljubav 8

Lista za ljubav 9

 

FRAGMENT IZ PREDSTAVE

 
 

2 Comments

  1. Predivna predstava. U ovom suludom vremenu koje čini našu svakodnevicu, neophodno je što više ovakvih predstava. Dva sata dobrog raspoloženja, kroz koje se na zabavan način sugeriše na neophodnost međusobnog uvažavanja, prihvatanja nedostataka partnera, jer se jedino na taj način može stvoriti relativno stabilna njihova zajednica. Glumci su bili na visini, posebno Marija Đurić, koja je svoju ulogu donijela izvanredno. Čestitke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 4 =