Grad teatar – Predstava “Indigo”

 

 

01.08.2012.

GRAD TEATAR BUDVA

Grad teatar Budva/Smart studio Beograd

 

Duško Premović

INDIGO

Režija: Branislav Lečić

 

U srijedu, 01.avgusta, u crkvi Santa Marija održana je još jedna premijera na ovogodišnjem festivalu, predstava “Indigo” po tekstu Duška Premovića, a u režiji Branislava Lečića. Predstava je odigrana u okviru programa svečanog zatvaranja 26. Festivala Grad teatar Budva.

 

 

Režija, scena, kostim, muzika: Branislav Lečić
Asistent reditelja: Dejan Janković 

ULOGE

Ana: Danica Maksimović
Bela: Marija Vicković
Zara: Branislav Lečić 

 

 

O PREDSTAVI

Predstava, kako je Lečić istakao bavi se pitanjem žena u savremenom društvu: “Žene danas? Šta se od njih zahteva? Karijera, ljubav, porodica…  Prioritet? Šta je i kojim redom neophodno, važno, očekivano?… Kako odlučiti? „Uspešna žena“ ? Da li društvo iziskuje i previše?… Može li poslovni uspeh da zameni gotovo sve!? Koliko je snage neophodno da se sagleda cena takvog života?… Koliko je hrabrosti potrebno da se izađe iz svega? Kako izbeći zamci iluzija, ne postati samo običan broj?… Žene u ovom vremenu, njihove sudbine, potrebe, pitanja,  odluke…“

 

 

Branislav Lečić je pozorišni, filmski i TV glumac i predavač. Rođen je 1955. u Šapcu. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1978. godine, u klasi prof. Minje Dedića. Debitantskom ulogom Fikreta u filmu Specijalno vaspitanje (1977, r. Goran Marković), postavlja parametre za dalje tumačenje neprilagođenih osoba. Veoma zapaženu  ulogu ostvario je u TV seriji Sivi dom (1984, r. Darko Bajić). Izuzetno  je uspješan i u pozorištu, što je krunisano brojnim nagradama i priznanjima. Član je JDP-a od 1981. do 2001, kada postaje ministar kulture u Vladi Republike Srbije. Predaje glumu na Fakultetu umetnosti Novi Pazar – Visokoškolska nastavna jedinica Niš. Značajnije predstave (izbor): Kaligula (Pozorište dvorište), Kir Janja (Udruženje filmskih glumaca), Zbogom, Judo (Grupa Akt), Dekameron (Atelje 212), Tajna crne ruke (KPGT/SC). Repertoar u JDP-u: Nahod Simeon, Hrvatski Faust, Balkanski špijun, Per Gint, Buđenje proleća, Ludi od ljubavi, Hamlet, Gospođa ministarka, Pseći valcer, Brod za lutke, Cirkus istorija, Pred penzijom, Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu); Periklo (Splitski ljetnji festival); Život je san (Dubrovačke ljetnje igre); Opera za tri groša (Bitef teatar); Kontejner sa pet zvezdica i Generalna proba samoubistva (Zvezdara teatar); Prometej u okovima ( Madlenianum); Amerika, drugi deo i Samoubica (Atelje 212); Otelo (Zetski dom, Budva grad teatar, Sarajevo MESS); Pijana noć 1918 (Kazalište ULYSSES Brioni); Kanjoš Macedonović (NP Beograd); Seobe ( SNP Novi Sad). Filmografija (izbor): Dečko koji obećava, Svetozar Marković, Direktan prenos, Rodoljupci, Oktoberfest, Vuk Karadžić, Seobe, Gluvi barut, Holivud ili propast, Bulevar revolucije, Tri karte za Holivud, Bila jednom jedna zemlja, Balkanska pravila, Lavirint, Profesionalac, Šejtanov ratnik, Na lepom plavom Dunavu, Pečat, Vratiće se rode, Sveti Georgije ubiva aždahu. Za ulogu Lepršića u Sterijinim Rodoljupcima, 1987. dobio Sterijinu nagradu za glumu.

 

 

Duško Premović rođen 2.5.1964. godine. Diplomirao Glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, u klasi Predraga Bajčetića. Igrao je u većini beogradskih pozorišta: Atelje 212, Jugoslovensko dramsko pozorište, Beogradsko dramsko pozorište, Narodno pozorište Beograd… Učestvovao je na brojnim pozorišnim festivalima, Dubrovnik, Split, Ohrid… Pisanjem počinje da se bavi od 2001. godine. Za filmska i TV scenarija kao pisac i autor nagrađivan je više puta… Njegova djela osvajaju značajne autorske nagrade na mnogim televizijskim i filmskim festivalima u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Beogradu.

 

 

FRAGMENTARNI VIDEO ZAPIS PREDSTAVE