„Grad teatar“ – Predstava “Audijencija”

 

U subotu i neđelju, 3. i 4. decembra, u organizaciji JU „Grad teatar“, u 20 časova na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava “Audijencija” Vaclava Havela u režiji Milana Neškovića. U predstavi igraju Nikola Rakočević i Miodrag Radonjić.

Ova predstava je premijerno izvedena na sceni “Studio” Jugoslovenskog dramskog pozorišta početkom novembra, a reditelj u opisu predstave navodi sljedeće:

“Komad ‘Audijencija’ je prvi Havelov komad, nastao 1975. godine. U pitanju je jednočinka koja je zasnovana na dijalogu između glavnog lika Vanjeka, pisca kom je čehoslovački komunistički režim zabranio da piše, i njegovog poslodavca, pivara Sladeka, zaduženog za špijuniranje svog sagovornika. Kako je Havel u vrijeme kada je napisao dramu bio zabranjen pisac, djelo je izvođeno krišom, u sobama umjesto u pozorišnim prostorima. Intrigantna prošlost Audijencije čini je i danas izuzetno zanimljivom i provokativnom. Naizgled običan, prozaičan, gotovo prijateljski razgovor krije u sebi puno više od puste razmjene, skoro pa najobičnijih porodičnih informacija, muških tajni itd. Ovaj tekst na duhovit i topao način problematizuje, nažalost i danas prisutne probleme, kao što su cenzura, progoni i ućutkivanje od strane svih vrsta političkih totalitarnih režima”.

Ulaznice za predstavu moguće je rezervisati na broj telefona +382 33 402 935 radnim danima u periodu između 9 i 14 časova, a na broj +382 68 875 131 tokom popodnevnih časova i vikendom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × three =