Grad teatar – “Mauricio Di Fulvio” trio

 

 

U srijedu, 20. juna 2012. godine na platou Ispod Citadele, otpočeo je ovogodišnji muzički program 26. festivala “Grad teatar”. U saradnji sa Turističkom organizacijom Budve i preduzećem Copyright 20. organizovan je koncert jednog od najpoznatijih svjetskih gitarista, Mauricija Di Fulvija, koji je nastupio sa Ivanom Sabatinijem i Đakomom Paroneom u “Mauricio Di Fulvio” triju.

 

 

Mauricio Di Fulvio, italijanski gitarista i kompozitor, po sudu kritičara, smatra se za jednog od najoriginalnijih i izvanrednih gitarista našeg vremena, pa o njemu kažu: „raznovrstan i eklektičan, plahovit i spontan, spretan i sofisticiran aranžer, improvizator“,  „sposoban da čita i uzvraća istom snagom i intenzitetom različite muzičke jezike“, „njegova izvođenja, ponekad odlučna, snažna, a ponekad elegantna i ukrašena, uvijek prave ravnotežu između tradicije i novina“, „održava prirodnu eleganciju instrumentala“.

 

Trio upotpunuju Ivano Sabatini i Đakomo Parone. Ivano Sabatini je iskusan i uvijek pripremljen kontrabasista, koji je i pratilac i solistički glas i usput stvara atmosferu punu melodične Ijepote i izvrsne muzikalnosti. Đakomo Parone uspijeva balansiranim smislom za muzičku estetiku, instrumentalnim efektima i detaljnim ritmičnim odlomcima, da naglasi svaki dio svog muzičkog izvođenja.

 

 

Program:

Кеnnу Barron: Sunshower
Sonny Rollins:  Pent up – house
Maurizio Di Fulvio: Shaker , Oblivion

 Astor Piazzolla: Armando rumba
Chick Corea:  Lovely song
Maurizio Di Fulvio: Turn around, Waltz for Debby

Bill Evans: Caravan
Duke Ellington: Django memories
Maurizio Di Fulvio:  On the way to wonderland

 

Tekst preuzet iz afiša Grada teatra štampanog povodom ovog koncerta.