Grad teatar – Izvedena predstava „Sumnjivo lice“

 

 

U poneđeljak, 30. jula, na sceni između crkava, izvedena je predstava „Sumnjivo lice“ Branislava Nušića u režiji Vojislava Arsića. Predstava je rađena u koprodukciji Reflektor teatra iz Beograda, festivala „Nušićijada“ i Mikser House-a iz Beograda.

Reditelj Vojislav Arsić o ovoj predstavi je kazao: “’Sumnjivo lice’ je komad o vlasti, o želji za vlašću, ali i o strahu od nje; o potrebi da te onaj ko je na vlasti voli, što dovodi do korupcije i cenzure. Ovo je takođe komad o komunikaciji unutar državnog aparata i o činovnicima, koji nisu servis građana, već rade za sebe, smatrajući da su im pozicije u državnoj službi zagarantovane. U Srbiji se veruje da je vlast, lično vlasništvo, sa kojim svako radi šta želi i to je osnovni mehanizam po kome društvo funkcioniše. Sve su to teme koje su u našoj zemlji aktuelne već sto trideset godina, a novo pitanje koje postavljamo jeste pitanje medija, odnosno: vođenja države kroz medije”.

Koncept, režiju i dizajn scene potpisuje Vojislav Arsić, izvedbeni tekst i dramaturgiju Milena Bogavac, scenski pokret Andreja Kulešević, dizajn scene i kostima Ana Zarubica.

U predstavi igraju: Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Vučković, Aleksandar Jovanović i Predrag Vasić.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 − 5 =