Grad teatar Budva – Predstava “Bravo za klovna”


IZVOĐENJEM PREDSTAVE “BRAVO ZA KLOVNA” 24. NOVEMBRA
NASTAVLJA SE MEĐUFESTIVALSKI POZORIŠNI PROGRAM JU “GRAD TEATAR”


U petak, 24. novembra, u organizaciji JU „Grad teatar“, u 20 časova na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava „Bravo za klovna“, autorski projekat Minje Peković u produkciji Narodnog pozorišta Subotica, „muzička monodrama dokumentarističke osnove“.  

Predstava je, pored izuzetno pozitivnog stava kritike i stručne javnosti, ponijela i Nagradu za najbolju glumicu i Nagradu za specijalno postignuće za autorski i izvođački domet na 47. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu 2023., kao i titulu najbolje predstave sezone portala „Hoću u pozorište“.

 Drama je nastala na osnovu ličnih iskustava autorke u borbi sa kancerom, koje je ujedinila sa svojim vanrednim glumačkim umjećem i razumijevanjem kompleksnosti i mogućnosti pozorišne igre; igre koja prevazilazi kaveze koje život postavlja kao izazove, a svojom plemenitošću oslobađa i ljudsku dušu u pobjedi nad sobom. U podtekstu projekta je i životna sudbina Edit Pjaf, francuske šansonjerke, a naslov jedne od njenih pjesama autorku je inspirisao i za naziv projekta.

U predstavi igra Minja Petković i muzičar Miroslav Idić (harmonika).

Pored Minje Petković, zadužene za režiju, tekst, izbor muzike, prevod i tekst pjesama, autorski tim čine Marija Kalabić, scenografkinja i Marko Marosiuk, kostimograf.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 4 =