Garden cafe – Promocija zbirke priča „Feb je čekao olovku“ Brana Mandića

 

Agora 1

 

Promocija prve zbirke priča kultnog crnogorskog kolumniste Brana Mandića, održana je u Budvi, 23. februara 2016.godine u Garden cafeu. Izdavač zbirke “Feb je čekao olovku” je “Žuta kornjača”. Organizator promocije je bila nevladina organizacija “Agora”, a moderator književne večeri Novak Govedarica.

 

Govedarica i Mandic

Brano Mandic 1

Brano Mandić

Novak Govedarica

Novak Govedarica

 

Moderator književne večeri Novak Govedarica je predstavio gosta i istakao da nevladino udruženje Agora iz Budve, nastavlja da promoviše nove glasove s domaće spisateljske scene, odnosno  odabrane stvaraoce iz Crne Gore i regiona, kako iz oblasti književnosti tako i autorske muzike, filma i vizuelne umjetnosti.

Brano Mandić je na početku naglasio da živimo u vremenu koje favorizuje mladost, brzinu i vrijednosti koje u vremenu ne moraju baš dugo da traju. Za sebe je kazao da nosi lijepe emocije nekog, ko se po nekim današnjim kriterijumima, kasno pojavio u književnosti. “Dugo sam se trošio na neke druge stvari, a litaraturi nijesam poklanjao veću važnost, osim kao hobiju”, naglasio je Mandić.

Pravilnim izborom pitanja, Novak Govedarica je nametnuo više tema, tako da su prisutni bili u prilici da čuju i o Mandićevom radu kao kolumnisti, književnoj sceni u Crnoj Gori i regionu, izdavaštvu, izdavačkoj kući Žuta kornjača, hiperprodukciji knjiga upitnog kvaliteta, nedostatku ozbiljne kritike, društvenoj funkciji pisca…

Pri kraju književne večeri u vrlo prisnoj atmosferi, Brano Mandić je odgovarao na veliki broj pitanja pośetilaca, koja su se odnosila prije svega na njegov dosadašnji rad kolumniste.

Dio atmosfere sa književne večeri možete pogledati u fragmentarnom video zapisu.

 

POŚETIOCI KNJIŽEVNE VEČERI

Posjetioci - 1

Posjetioci - 2

Posjetioci - 3

Posjetioci - 4

Posjetioci - 5

Posjetioci - 6

Posjetioci - 7