Galerija hotela ADRIA – Počela ovogodišnja likovna sezona

Velikom izložbom dvadeset poznatih slikara iz zemlje i svijeta, u galeriji hotela ADRIA u Budvi, počela  ovogodišnja likovna sezona, u organizaciji NIP ART PRESS iz Budve.

Ovdje je predstavljen širok iskaz, dvadeset poznatih slikara iz zemlje i svijeta i riječ je, o svojevrsnom kulturnom događaju, kazao je, otvarajući izložbu, u ime Opštine Budva, potpredsjednik Opštine VLADIMIR BULATOVIĆ.

Ljudi koji vode ovaj hotel, u saradnji sa budvanskim ART PRESS-om, shvatili su na pravi način, koje je to umjetničko bogatstvo, koje nude  svojim gostima iz svijeta, ali i građanima Budve. To je pravi dokaz, koliko likovna umjetnost nema granica i koliko može zbližiti ljude iz raznih krajeva svijeta, kazao je otvarajući ovu značajnu izložbu slika, potpredsjednik Opštine Budva Vladimir Bulatović.

Ljubitelji umjetnosti i brojni gosti, bili su  u prilici da vide djela poznatih majstora slikarstva, kao što su: FILIP JANKOVIĆ, VOJO TATAR, CVETKO LAINOVIĆ, MIKI RADULOVIĆ, SLOBODAN SLOVINIĆ, NIKICA RAIČEVIĆ, MIŠO VEMIĆ, LJUBO BRAJOVIĆ iz Crne Gore, JELENA ŠALINIĆ, ALEKSANDAR CVETKOVIĆ, DANICA BASTA I KATARINA DJORDJEVIĆ iz Srbije.

Na zajedničkoj izložbi, našla su se i  djela:, GOCA BOŽURSKOG, NATAŠE PETEJČUK i ALEKSANDRA FILEVA iz Makedonije, MIRIJANE SAVOVE iz Bugarske, KSENIJE ABAKUMOVE iz Rusije, DIJANE RADOKIJE iz Litvanije, JELENE GLOGOVAC iz Republike Srpske i ŽELJANA PAVIĆA iz Hrvatske.

Rukovodilac galerije u hotelu ADRIA u Budvi, novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ  je sa zadovoljstvom kazao, da zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa ljudima u menadžmentu, hotel pod svojim svodovima ima preko 360 vrijednih umjetničkih djela i sigurno je je najveći hotel galerija na Mediteranu.   On je naglasio, da će ljubitelji slikarstva u galeriji ovog hotela do kraja godine, biti u prilici, da vide petnaest samostalnih i zajedničkih izložbi slika.

Velika izložba slika u galeriji hotela ADRIA u Budvi, biće  otvorena, do 10. maja, saopšteno je od strane organizatora, budvanskog ART PRESS-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 + two =