Galerija hotela ADRIA – Izložba slika dvadeset pet autoraU organizaciji  NIP ART PRESS  IZ Budve, u galeriji budvanskog hotela ADRIA,  otvorena je zajednička izložba slika dvadeset pet autora iz zemlje i svijeta, iz fonda galerije ovog hotela.

Ljubitelji umjetnosti i brojni gosti,  bili su u prilici da vide brojna umjetnička djela poznatih slikara, rađenih u tehnici akrilik i ulje na platnu, čiji su autori: FILIP JANKOVIĆ, VOJO TATAR, LJUBO BRAJOVIĆ, CVETKO LAINOVIĆ, MIKI RADULOVIĆ, NAOD ZORIĆ, NIKICA RAIČEVIĆ, MIŠO VEMIĆ, MILICA BABIĆ i MILUTIN OBRADOVIĆ iz Crne Gore, KATARINA DJORDJEVIĆ,  ZDRAVKO MANDIĆ, ALEKSANDAR CVETKOVIĆ I DANICA BASTA iz Srbije, GOCE BOŽURSKI, NATAŠA PETEJČUK I ALEKSANDAR FILEV iz Makedonije, MIRIJANA SAVOVA iz Bugarske, KSENIJA ABAKUMOVA  iz Rusije, DIJANA RADOKIJA iz Litvaije, ETHEM BAJMAK  iz Turske, ŽELJANA PAVIĆA iz Hrvatske  i drugih, saopštio je rukovodilac galerije, novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ.

Riječ je o izuzetnoj izložbi slika poznatih autora, iz bogatog fonda galerije hotela ADRIA, koja zasigurno predstavlja pravi kulturni dogadjaj u Crnoj Gori. I ova uzložba je dokaz, da kultura ne priznaje granice i da nas jedino ona može spasiti od nadolazećeg varvarizma i polusvijeta, koji je zagospodario mnogim segmentima društva, što je najtragičnije, kazao je izmedju ostalog, otvarajući izložbu, rukovodilac galerije u hotelu ADRIa u Budvi, novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ. 

Velika izložba slika, dvadeset pet autora u galeriji hotela ADRIA u Budvi, biće otvorena do kraja avgusta, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a,

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seven − 1 =