Finalna prezentacija uspješno realizovanog projekta „Znanje je COOLtura!“


Završna prezentacija rezultata projekta „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, koji Drušvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru realizuje od avgusta prošle godine.

Događaj će biti održan u utorak, 9. jula, s početkom u 19h, u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ u Starom gradu Budvi (ul. Cara Dušana 19), ulaz je slobodan i poziv otvoren za sve zainteresovane.

Na završnoj prezentaciji projekta govoriće Dušan Medin, koordinator projekta i izvršni direktor Društva za kulturni razvoj „Bauo“, Nikolina Ražnatović, pomoćnica koordinatora projekta i izvršna direktorka Centra za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve (partnerska organizacija) i Angelina Ražnatović, stručna saradnica na projektu i koautorka publikacije koja će te večeri biti predstavljena. U ime finansijera UNDP-a govoriće Dženana Šćekić, a u ime Opštine Budva Dragana Đurašević.

Tom prilikom biće predstavljeni ključni rezultati projekta koji su dostignuti, dat osvrt na realizovane projektne aktivnosti tokom gotovo jednogodišnjeg perioda trajanja projekta, prikazani fotografski i video sadržaji, kao i predstavljena novoobjavljena publikacija nastala u okviru rada na projektu. Riječ je o jedinstvenom stručno-popularnom izdanju, koje sažima podatke o akterima kulturne (i srodne) scene Budve, koja može biti od koristi svima zainteresovanim za pitanja kulture na teritoriji ove lokalne samouprave. Dokument zapravo mapira potencijalne poslodavce (pravna lica) koja postoje na teritoriji Budve u domenu širokog polja kulture (baština, umjetnost, kulturne, kreativne industrije) i bliže ih predstavlja pojedinačno, s osnovnim podacima o njima. Osim u štampanom izdanju, publikacija će biti urađena i u digitalnoj verziji. Svi posjetioci programa u utorak dobiće na poklon primjerak ove publikacije.

Detaljnije o samom projektu „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi”, možete se informisati na vebsajtu i društvenim mrežama organizatora.

***

Podsjećamo, Društvo za kulturni razvoj „Bauo” iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi”, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 + 17 =