Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ – Poziv za mlade na petu besplatnu dvodnevnu obuku u Budvi

Obavještenje i poziv za mlade i mlade profesionalce u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog da se prijave na petu besplatnu dvodnevnu obuku u Budvi (9–10. decembar)

Saopštenje NU “Bauo”

Ovim putem upućujemo obavještenje i poziv mladima koji se bave kulturom ili su zainteresovani za kulturu, a dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, da se prijave na petu u nizu besplatnih dvodnevnih obuka “Budžetiranje projekata”, koja je posvećena sticanju konkretnih znanja i vještina mladih u vezi sa izradom budžeta za projekte u kulturi.

Polaznici će na ovoj obuci steći temeljno razumijevanje procesa planiranja i naučiti da upravljaju finansijama u okviru projekata u domenu kulture. Zatim, naučiće kako da efikasno razvijaju budžete za svoje projekte, identifikuju troškove i prihode, pravilno alociraju resurse, te kreiraju što održivije projekte. Obuka je ključna za sve koji već pišu ili namjeravaju da rade projektne prijave, a naročito za one koji su zaduženi za upravljanje finansijama u okviru projekta.

Trener s kojim će učesnici/ce raditi je prof. dr Edin Jašarović, menadžer u kulturi i medijima, producent brojnih domaćih i međunarodnih kulturnih projekata, autor mnogih naučnih i stručnih radova i publikacija, vanredni profesor i dekan Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore na Cetinju.

Obuku organizuje NVO Društvo za kulturni razvoj “Bauo” tokom vikenda (9. i 10. decembar, od 10h do 18h) u Omladinskom klubu Budva, u TQ Plaza (ul. Mediteranska, Budva).

Obuka, kao i projekat u cjelosti, namijenjen je prije svega mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog, te je definisano  da donja starosna granica bude 15, a gornja 35 godina.

Učesnici/e obuke imaće priliku da steknu potvrdu o uspješno završenoj obuci, a učenici/e iz Kotora i Herceg Novog imaće obezbijeđen hotelski smještaj (subota, 9. decembar) i obroke u Budvi tokom oba dana. Svi polaznici/e obuke imaće obezbijeđene ručkove, posluženje i osvježenje tokom kafe pauza u TQ Plazi, kao i besplatne radne materijale.

Svi/e zainteresovani/e mogu nas kontaktirati i prijaviti se putem društvenih mreža Facebook i Instagram ili direktno na e-mail organizacije (drustvobauo@gmail.com), slanjem osnovnih podataka o sebi (npr. CV, biografija, portfolio, neki relevantan internet link ili slično) – do četvrtka, 7. decembra 2023. godine, u 16.00h.

Napominjemo da je maksimalan broj učesnika/ca po obuci 10.

Podsjećamo, u pitanju je peta od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje ćemo ove jeseni i zime organizovati u Budvi.

Detaljnije o obukama, kao i o samom projektu “Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi”, možete se informisati na vebsajtu organizatora.

***

Društvo za kulturni razvoj “Bauo” iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat “Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi”, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − 11 =