Društvo Bauo – Deveta besplatna dvodnevna obuka u Budvi


Poziv mladima koji se bave kulturom ili su zainteresovani za kulturu, a dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, da se prijave na devetu besplatnu dvodnevnu obuku „Od CV-a do posla“.

Obuka je namijenjena, prije svega, onim pojedincima/kama koji/e žele da poboljšaju svoje šanse za zapošljavanje i uspješno se snađu u lavirintu tržišta rada. Ona pruža jasan i sveobuhvatan pregled osnovnih koraka i vještina potrebnih za efikasnu potragu za poslom u savremenom kontekstu. Polaznici/e će naučiti kako da kreiraju što kvalitetniju biografiju za posao i CV, koji najbolje ističu njihove kvalifikacije. Tokom ova dva dana takođe će se baviti praktičnim vještinama korisnim tokom intervjua za posao, uključujući i to kako se pripremiti za razgovor, pravilno odgovarati na pitanja i ostaviti dobar utisak na poslodavca.

Obuku vodi Sonja Radović, psihološkinja i ekonomistkinja, savjetnica transakcione analize, sa višegodišnjim iskustvom u domenu formalnog i neformalnog obrazovanja, psihološkinja u JU Druga osnovna škola u Budvi.

Obuku organizuje NVO Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ tokom vikenda (10. i 11. februar, od 10h do 18h) u Omladinskom klubu Budva, u TQ Plaza (ul. Mediteranska, Budva).

Obuka, kao i projekat u cjelosti, namijenjen je prije svega mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog, te je definisano  da donja starosna granica bude 15, a gornja 35 godina.

Svi učesnici/e obuke imaće priliku da steknu potvrdu o uspješno završenoj obuci, a učenici/e iz Kotora i Herceg Novog imaće obezbijeđen hotelski smještaj (subota, 10. februar) i obroke u Budvi tokom oba dana. Svi polaznici/e obuke imaće obezbijeđene ručkove, posluženje i osvježenje tokom kafe pauza u TQ Plazi, kao i besplatne radne materijale.

Svi/e zainteresovani/e mogu nas kontaktirati i prijaviti se putem društvenih mreža Facebook i Instagram ili direktno na e-mail organizacije (drustvobauo@gmail.com), slanjem osnovnih podataka o sebi (npr. CV, biografija, portfolio, neki relevantan internet link ili slično) – do četvrtka, 8. februara 2024. godine u 18.00h.

Napominjemo da je maksimalan broj učesnika/ca po obuci 10.

Podsjećamo, u pitanju je deveta od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje tokom kraja 2023. i početka 2024. organizujemo u Budvi.

Detaljnije o obukama, kao i o projektu „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, možete se informisati na vebsajtu organizatora.

***

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × one =