Budvanski novembarski dani – Koncert Ženske vokalne grupe “Harmonija”

 

Grb Opstine Budva - 400

 
 

U utorak, 04. novembra 2014. godine, u prostorijama Moderne galerije u Budvi, održan je koncert Ženske vokalne grupe “Harmonija” iz Budve.

Koncert  u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve i Opštine Budva održan je u okviru Budvanskih novembarskih dana, u kojima se obilježava 70 godina od oslobođenja Budve.

 

Harmonija - 1

 

Predsjednica Ženske vokalne grupe “Harmonija”, Branka Medin obratila se ljubiteljima melosa koji baštini “Harmonija” i istakla da grupa čuva kulturu i tradiciju našeg grada na sebi svojstven način. (Više u video zapisu)

 

Branka Medin

 

Ženska vokalna grupa “HARMONIJA” osnovana je 1983. godine. U početku je bila u sastavu KUD “KANJOŠ”  iz Budve, sve do 1989. godine kada se osamostalila i uzela naziv ‘HARMONIJA”. Postoji 30 godina i do sada je imala oko 1500 nastupa u koje spadaju: samostalni koncerti, nastupi na festivalima, smotrama, prigodnim i drugim manifestacijama.

Pored karakterističnih primorskih pjesama one izvode i kompozicije poznatih majstora, horske arije iz popularnih opera i zabavne melodije. (klik za više informacija)

 

Harmonija - 2

 
Sadašnji sastav gruре:

Marija Šumić, Biserka Bogović, Mirjana Pajović, Vesna Milović, Marija Lazarević, Jadranka UzelacMarijana Mitrović, Katarina Popović, Јuliјаnа Kalajanović i Jovana Kapisoda.

 

Harmonija - 3

 

Članice grupe su bile:

Vera Bradić, Danica Tomić, Rajka Špadijer, Marika Šuljak, Lana Marović, Ljilja Barac, Ranka Perunović, Ljilja Popović, Naza Benić, Ksenija Nikolić, Jelena Bubanja, Maja Jovanović, Ana Nikezić, Senada Leković, Olga Zenović, Vlasta Barac, Regina Đurić, Emilija Minić, Marija Vučković, Danijela Nikolić i Dušica Vugdelić.

 

Harmonija - 4

 

Na koncertu u Modernoj galeriji, predstavljene su nove članice Ženske vokalne grupe “Harmonija”, Jelena Otašević i Dijana Braić.

 

Harmonija - 5

 

FRAGMENTARNI VIDEO ZAPIS

 

PROGRAM KONCERTA:

1.”BUDVA U SRCU”
2.”HARMONIJA SVOME GRADU“
3.”BUDVANSKA RIVIJERA”
4.”SUNČAN DAN“
5.”LJUBAV JE PJESMA”
6.”KAPETAN BIJELOG BRODA”
7.”ŠIRUNI”
8.”PRIČA O LJUBAVI“
9.”ETO TO JE MORE“
10.”PRAVE LJUBAVI”
11.”TAMBURALO”
12.”DJEVOJKA JE ZELEN BOR SADILA”
13.”OJ, VESELA VESELICE”
14.”PRIMORKINJA”

 

Kao i na svim prethodnim koncertima grupe Harmonija, i ovo veče sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Oduševljeni posjetioci su pjesmom i aplauzom ispratili svaku numeru.

 

Posjetioci - 1

Posjetioci - 2

Posjetioci - 3

Posjetioci - 4