Budvanske hronike – Džez – Igra tradicije & savremenosti

 

 

Prošlog vikenda, 22. i 23. aprila 2017. godine, u budvanskom Starom gradu je održan jazz događaj inspirisan likom i djelom velikog džezera koji je potekao iz Budve, Mima Mitrovića. 

 

U subotu je program bio muzički, i na Trgu palmi su se od 18.30h čule melodije i glasovi djece iz Osnovne muzičke škole Budva. Djeca su imala 10 tački i čuli smo trube i flaute uz pratnju klavira, kao i solo pjevače. Iz NVO Feral kažu da im je ovaj dio progrema posebno dragocjen, posebno jer je i sam Mimo insistirao na ulaganju u djecu i njihovo muzičko obrazovanje i razvoj. Nakon toga, nastupila je Marijana Zlopaša sa svojim Acoustic Jazz Triom, a prisutni su uživali u jazz i mediteranskim melodijama.

Drugog dana događaja je  u Modernoj galeriji održano predavanje Dr Zlate Marjanović, etnomuzikologa, koja je nadahnuto i sa emocijom govorila o muzičkoj tradiciji Budve. Ovo nije bilo klasično predavanje, imalo je formu razgovora sa moderatorom Srđom Zlopašom iz NVO Feral, a i bilo je upotpunjeno muzičkim primjerima koje je izveo Hor muzičke škole Budva i Ženskom vokalnom grupom Harmonija.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × five =