Budva – Uručene diplome zvanja počasnih akademika, akademije iz Italije “Accademia Arheologica Italijana”

 

Hotel Splendid

 
 
 

U hotelu Splendid, u Bečićima na svečanoj ceremoniji, uručene su diplome zvanja počasnih akademika, akademije iz Italije “Accademia Arheologica Italijana” gospodinu Žarku Raduloviću iz oblasti turizma  i Miodragu Bolu Boškoviću iz oblasti umjetnosti – filma i muzike. Delegaciju italijanske akademije je predvodio Prof. doc. Luigi Lombardo iz Aquile,  koji je u  ime  akademije  i  uručio svečane diplome. “Accademia Arheologica Italijana” je osnovana 1952 godine, a odluka odbora za zvanja počasnih akademika Žarka Radulovića i Miodraga Bola Boškovića donešena je u novembru 2011 godine.

 

Dodjela diploma Bolu Boskovicu i Zarku Radulovicu

 

“Crna Gora treba da je ponosna što ima ljude koji imaju viziju i znanje kao što je gospodin Žarko Radulović. Najbolji dokaz za to jeste i hotel Splendid, koji je svojim kvalitetom usluga poznat, ne samo na italijanskom, nego i na svjetskom tržištu. Sa druge strane, Italija ima Enrica Moriconea, a Crna Gora Bola Boškovića, kompozitora i autora mnogih filmova o Crnoj Gori, koji su prezentovali njene prirodne ljepote i istoriju   na najbolji mogući način. Dvadeset godina autentičnog filmskog i muzičkog  rada ovog umjetničkog   neimara  su  i  bili povod da  ”Accademia Arheologica Italijana”  dodijeli ovo prestižno zvanje iz oblasti  umjetnosti  (filma i muzike)  baš  gospodinu  Bolu  Boškoviću  iz  Crne Gore!” rekao jeProf. doc. Lombardo prilikom uručivanja počasnih diploma. Svečanoj ceremoniji dodjele diploma, osim laureata i predstavnika delegacije “Accademia Arheologica Italijana” prisustvovale su javne ličnosti Crne Gore i predstavnici CPC.

 

Dodjela diploma Bolu Boskovicu i Zarku Radulovicu 2

 

Zvanje počasnih akademika “Accademia Arheologica Italijana” u Crnoj Gori imaju još predsjednik Dukljanske akademije Prof. dr Božidar Nikolić i Mitropolit CPC Mihailo.