Budva – Promocija knjige “Majčina kletva kao imperativ” Mirjane A. Rajković

 

Budva - TQ Plaza

 
 

U srijedu, 22. oktobra 2014. godine, u TQ Centar Plaza u Budvi, u okviru projekta „Družimo se srijedom“, Organizacija žena Budve promovisala je knjigu “Majčina kletva kao imperativ”, Mirjane A. Rajković, književnice iz Cetinja.

 

Promocija knjige - 1

 

Potpredsjednica Organizacije žena Budve Branka Čvorović, dala je uvodne napomene i na taj način približila temu knjige posjetiocima. Knjiga je studija nastala nakon dužeg istraživanja, a predstavlja opomenu majkama da paze šta izgovaraju pred svojom djecom, jer im tako mogu i nesvjesno poslati pogrešnu poruku. Ni blagoslov ni kletve nijesu od juče i vjerovatno svi pamtimo neke od njih, pa je ovo dobra prilika da se sjetimo blagoslova koje smo dobili ili kletvi na koje često nijesmo obraćali pažnju, naglasila je Branka Čvorović. Više u video zapisu.

 

Branka Cvorovic

 

Profesor filozofije, jezika i književnosti Katarina Sarić je kazala da je Mirjanina studija potakla da i sama otkriva i saznaje o odnosu sredine prema djevojčici u periodu odrastanja. Mnoga pitanja koja se odnose na taj period odrastanja ženskog djeteta, još uvijek predstavljaju tabu temu. Riječ je vrlo bitna, vrlo snažna i jasno je da bi svi trebali da se zamislimo kakve to poruke šaljemo djeci, istakla je Katarina Sarić. Više u video zapisu.

 

Katarina Saric

 

Autor knjige, Mirjana A. Rajković je kazala da je sigurna da svaka riječ ima svoju energiju i koliko je od srca rečena da ona ima toliku i jačinu.  Knjiga predstavlja studiju i moje dugogodišnje istraživanje je posljedica mog interesovanja kako može djelovati na čovjeka bilo blagoslov bilo kletva, posebno u tom najosjetljivijem periodu razvoja, u djetinjstvu, istakla je Mirjana A. Rajković. Više u video zapisu.

 

Mirjana A. Rajkovic

 

FRAGMENTARNI VIDEO ZAPIS

 

Tema knjige se pokazala jako interesantnom za prisutne, pa su se uključili u razgovor, postavljali pitanja vezana za istraživanja za ovu studiju, a veći broj je i iznosio konkretne primjere blagoslova i kletvi koje su im ostale u sjećanju iz njihovog djetinjstva.

 

Posjetioci - 1

Posjetioci - 2

Posjetioci - 3

Posjetioci - 4

Posjetioci - 5