Budva – Predstavljena knjiga “VIŠE OD GOVORA” Vladimira Pavićevića

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u press centru hotela TRE CANNE u Budvi, predstavljana je knjiga VIŠE OD GOVORA, sa podnaslovom političke ideje u parlamentarnom životu, autora prof. VLADIMIRA PAVIĆEVIĆA.

Odavno jedno veče i knjiga jednog autora, nije okupila veći broj posjetilaca, jer je prisutvovalo oko 150 građana, Vladimirovih učitelja, profesora, školskih drugara, kolega sa fakulteta i prijatelja.

VLADIMIR PAVIĆEVIĆ, koji je u kratkom vremenu učešća, u parlamentarnom životu Srbije, postao jedna od najsnažnijih javnih figura, možda će svojim potomcima, na sličan način objašnjavati, silno vrijeme i energiju koju je utrošio objašnjavajući poslanicima jedne zapuštene i unižene ustanove Skupštine Srbije, važnost i prednost političkih i pravnih principa, potrebu da se čuvaju i njeguju procedure, poštuju politički protivnici, njeguje  kultura dijaloga i uvažava  argumentacija u procesu političke deliberacije, kazao je pored ostalog na predstavljanju knjige, prof. dr  MILAN PODUNAVAC, dekan i professor na Humanističkim studijama u Podgorici.

Zbirka odabranih skupštinskih govora bivšeg narodnog poslanika doc. dr Vladimira Pavićevića, predstavlja jedinstven primjer spoja političke teorije, političke pragmatike, političke razboritosti i parlamentarne retorike, kazao je prof. dr ILIJA VUJAČIĆ, sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu.  U knjizi sakupljenih stotinu govora, samo je deseti dio onoga što je Vladimir Pavićević za godinu i jedanaest mjeseci svog intenzivnog poslaničkog mandata  održao u Skupštini Srbije, predstavlja svjedočanstvo o jednom isječku iz novije istoorije srpskog parlamentarizma, u period sveopšteg opadanja duha parlamentarizma, kada je riječ poslanika Pavićevića, bila rijedak svetionik u političkom zamračenju srpskog društva, kazao je izmedju ostalog prof. dr Ilija Vujošević.

Vladimir Pavićević je tokom svog kratkog poslaničkog mandata u srpskom parlamentu svojim zalaganjem, zadužio parlementarni život u Srbiji i dokazao, kako se pristojnošću može dobiti mnogo, pogotovo kod svojih priatelja, kazala je DALIBORKA ULJAREVIĆ, direktorica Centra za građansko obrazovanje u Podgorici i svojevremeno koleginica Pavićeviću, na Fakultetu političkoh nauka u Beogradu. Vladimir je vidio ono što drugi nisu vidjeli, kazala je pored ostalog Daliborka Uljarević.

Izdavači knjige, koja ima 389 strana su: Otvoreni studio Beograd i  Beogradska otvorena škola, dok su recenzenti: profesori doktori, Ilija Vujačić, Milan Podunavac i Miroslav Prokopijević.

VLADIMIR PAVIĆEVIĆ je, osnovnu i srednju školu završio u Budvi, a diplomirao je na Odjeljenju za medjunarodne odnose Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, 2001. godine. Završio je master studije, na Univerzitetu u Bonu 2003. godine, dok je diplomu magistra političkih nauka, stekao na Fakultetu političkih nauka  u Beogradu, gdje je i doktorirao  2011. godine.

Od 2004. do 2014. godine, usavršavao se u Austriji, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Do sada je objavio više radova iz političke teorije, političke filozofije i evropskih studija.

Na Fakultetu političkih nauka Univverziteta u Beogradu, 2012. godine, izabran je za docenta, u okviru uže naučne oblasti, politička teorija, politička istorija i metodologija političkih nauka.

Od aprila 2014. do juna 2016. godine, bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.  

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 + 20 =