Budva – “Muzika Ljeta 2013” – klapa “Incanto” Kotor

 

 

 

Turistička organizacija Budva

“Muzika Ljeta  2013”

Klapa “Incanto” Kotor

 

Veći broj javnih ustanova, organizacija i institucija sa područja Opštine Budva, bez obzira da li je njihova djelatnost vezana za polje kulture ili turizma, organizuju u toku turističke sezone razne kulturne događaje. Na taj način daju doprinos da Budva bude prepoznata ne samo kao čisto turistička već i destinacija kulturnog turizma na kojoj su gostima dostupni različiti kulturni sadržaji.

Jedna od takvih organizacija je i Turistička organizacija Budve, koja iz godine u godinu proširuje broj kulturnih sadržaja koje sama organizuje ili sa drugima učestvuje u njihovom organizovanju i na taj način upotpunjuje turističku i kulturnu ponudu Budve.

Manifestacija koja je na neki način već postala tradicionalna, a koju Turistička organizacija Budve već osmu godinu vrlo uspješno organizuje je Festival crnogorskog muzičkog nasljeđa “Muzika Ljeta  2013”. Festival se održava tokom jula i avgusta, a sastoji se od nastupa brojnih folklornih ansambala i muzičkih klapa. Ovakav vid prezentovanja dijela kulturne baštine Crne Gore, svih prethodnih godina, pokazao se vrlo opravdanim što najbolje pokazuje zainteresovanost i dobra posjeta gostiju ovim nastupima.

Izbor lokacije na kojoj se održavaju nastupi, svakako je inspirativan i za učesnike i posmatrače, jer se radi o urbanoj cjelini Starog grada Budve i prostoru glavnog šetališta u Petrovcu.

Posjetili smo nastup klape “Incanto” iz Kotora, koji je organizovan 11. jula na Trgu pjesnika u Starom gradu.

 

Klapa Incanto Kotor - 1

Klapa Incanto Kotor - 2

Klapa Incanto Kotor - 3

Klapa Incanto Kotor - 4

Klapa Incanto Kotor - 5

Klapa Incanto Kotor - 6

Klapa Incanto Kotor - 7

Klapa Incanto Kotor - 8

 

VIDEO ZAPIS DIJELA KONCERTA