Budva – Izložba fotografija Balše Rakočevića

 

Spomen dom Stefan Mitrov Ljubisa u Budvi - 3

 
 

U petak, 20. februara 2015. godine, u Spomen domu Stefan Mitrov Ljubiša u Budvi, otvorena je izložba fotografija Balše Rakočevića. Povod za ovu izložbu je Svjetski dan socijalne pravde. Organizatori su Forum mladih SDP-a Budve i JU Muzeji i galerije Budve. Izložba na kojoj su prikazani motivi socijalne pravde i marginalizovane društvene grupe, organizuje se četvrti put.

 

Izlozba Balse Rakocevica u Budvi - 1

 

Ispred Javne ustanove Muzeji i galerije Budve, obratila se Milica Stanić i prisutne upoznala sa biografijom autora izložbe.

Ljubomir Filipović, potpredsjednik Opštine Budva otvorio je izložbu i tom prilikom govorio o značaju Svjetskog dana socijalne pravde koji nas podśeća da u društvu postoje grupe ljudi koje su marginalizovane bilo zbog porijekla ili svog ekonomsko socijalnog statusa. Više u video zapisu.

 

Ljubomir Filipovic

 

Balša Rakočević rođen je 25.06.1985. godine u Podgorici. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, smjer produkcija za radio, televiziju, pozorište i film.
Fotografijom se intezivno bavi još od 2004 godine, kada je radio kao snimatelj u televiziji „IN“, a kasnije i u televiziji „Vijesti“. U periodu od 2011-2013 je radio kao fotograf za novine „Dnevne novine“. Danas ima status „freelance“ fotografa. Izdvaja saradnju sa: Video info web servisom „Infobiro“, informativnim portalom „Portal Analitika“, „Gradsko pozorište Podgorica“, bioskopom „Cineplexx” , Nedeljnikom “Vreme” i dr.

Na 10. međunarodnom Betinom konkursu za fotografiju godine, osvojio je nagradu publike sa fotografijom „Kiša kao spas“. Imao je dvije samostalne i nekoliko kolektivnih izložbi.

 

Balsa Rakocevic

 

VIDEO ZAPIS OTVARANJA

 

DIO IZLOŽENIH FOTOGRAFIJA

1-2

 

3-4

 

6

 

5

 

7-8

 

9

 

10

 

11.2

 

12

 

POSJETIOCI IZLOŽBE

Posjetioci izlozbe - 1

Posjetioci izlozbe - 2

Posjetioci izlozbe - 3

Posjetioci izlozbe - 4

Posjetioci izlozbe - 5

Posjetioci izlozbe - 6

Posjetioci izlozbe - 7

Posjetioci izlozbe - 8

Posjetioci izlozbe - 9

Posjetioci izlozbe - 10

Posjetioci izlozbe - 11