Besplatna radionica MALI BIBLIOTEKARI istraživači kulturnog blaga Budve


Najnovija u nizu besplatnih radionica koje Javna ustanova Narodna biblioteka Budve organizuje za svoje mlade sugrađane jeste radionica MALI BIBLIOTEKARI – istraživači kulturnog blaga Budve, namijenjena uzrastu od 10 do 15 godina, koju će jednom sedmično, subotom od 11 do 13 časova, u prostorijama Narodne biblioteke voditi diplomirani dramaturg Miloš Boreta iz Budve.

Učenici budvanskih osnovnih škola će, u društvu stručnog osoblja, na interaktivan i krajnje praktičan način upoznavati svijet književnosti i osnove bibliotekarstva, između ostalog istražujući fundus Dječjeg odjeljenja, bogatstvo i značaj Stručne zbirke, kao i djela zavičajnih autora, kojima pripadaju doktor Miroslav Luketić po kome biblioteka odnedavno nosi ime, akademik Čedo Vuković, antologijski S. M. Ljubiša te mlađima gotovo nepoznati: Filip Kovačević, Stjepan Zanović, Don Krsto Ivanović, Antun Kojović i Bogoboj Rucović.

Cilj je da se djeca upoznaju sa radom gradske biblioteke i područnog odjeljenja u Petrovcu i bibliotekarstvom kao zahtjevnom, odgovornom, ali i veoma zanimljivom profesijom.

Svoj doprinos obilježavanju 160 godina bibliotečke djelatnosti u Budvi, polaznici će dati organizovanjem multimedijalnog javnog časa za svoje vršnjake o knjižnoj i neknjižnoj građi, periodičnim publikacijama, digitalnoj biblioteci, uz brojne zanimljivosti o kulturno-istorijskom nasljeđu grada.

Broj polaznika je ograničen, a prijave sa osnovnim podacima (ime i prezime, godine, broj telefona) slati na mejl adresu: milosboreta@gmail.com do 1. marta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − 15 =