Berane – Promovisana knjiga “Razgovori – Znakovi vremena”Promocija knjige “Razgovori – Znakovi vremena”, novinara i publiciste RANKA PAVIĆEVIĆA, koja sadrži 75 intervjua sa poznatim stvaraocima iz oblasti kulture iz zemlje i svijeta, održana je u Narodnoj biblioteci “Dr Radovan Zogović” u Beranama u okviru manifestacije BERANSKO KULTURNO LJETO.

Knjiga intervjua Ranka Pavićevića, predstavlja paradigmu temeljnog novinarskog pripremanja za razgovor sa odabranim sagovornicima, kazao je govoreći o knjizi, DAMJAN ĆULAFIĆ, urednik časopisa Tokovi u Beranama.

Reklo bi se, da gotovo i nije bilo, do početka dijaloga objavljene knjjige sagovornika, koju autor nije pažljivo čitao, niti filma ili predstave, koju nije pomno odgledao, odsviranog akorda koji nije savjesno odslušao, niti likovnog djela, pred kojim se nnije zamislio. To je iznad svega, potvrda serioznosti sa kojom, kao intervjuer, pristupa sagovorniku, kazao je pored ostalog Ćulafić.  

RANKO PAVIĆEVIĆ  se potrudio, da svojim pitanjima, od sagovornika dobije  misli, o spisateljskom prosedeu. Političkoj situaciji, ljudima i dogadjajima, rađanju i smrti, radu i dokolici, ljubavi i mržnji i mnogo čemu drugom.

Ono što je posebno važno jeste činjenica, da nećete naći sagovornika, koji prema novinaru Pavićeviću i njegovim pitanjima, nije iskazao eksplicitno  ili eksplicite, poštovanje i uvažavanje, kazao je pored ostalog govoreći o knnjiti “Razgovori – Znakovi vremena” novinara i publiciste RANKA PAVIĆEVIĆA, urednik časopisa  Tokovi, DAMJAN ĆULAFIĆ. Promociji Pavićevićeve knjige u Beranama, priustvovali su, istaknuti kulturni i javni radnici, predsjednik Opštine Berane  Dragoslav Šćekić sa saradnicima i učesnici Medjunaodne likovne kolonije Berane 2019, saopštenoo je iz budvanskog ART PRESS-a.