Bečići – Samostalna izložba slika Sava Pavlovića

 

Znak hotela Queen

 
 
 

U galeriji hotela „Queen of Montenegro“ u Bečićima, 20. juna, u organizaciji NIP ART – PRESS iz Budve, otvorena je samostalna izložba slika, akademskog slikara Sava Pavlovića iz Petrovca.  On se ljubiteljima umjetnosti predstavio sa 15 radova galerijskog formata, u tehnici akvarel, iz ciklusa  „Vale“.

 

Otvaranje izložbe

 

Savo Pavlović je završio Školu za primijenjene umjetnosti u Sarajevu, Višu pedagošku školu – likovno vaspitanje u Beogradu i Fakultet za likovni odgoj i likovne umjetnosti u Rijeci.  Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Do sada je imao preko dvadeset samostalnih, a učesnik je i velikog broja kolektivnih izložbi. Studijski je boravio u Rimu, Atini i Parizu.

Za ostrašćenog akvarelistu poput Sava Pavlovića, more je mjera života i stvaranja. Uz tu vodu što je protejski preobražava u uvijek drugačijoj vatri svjetlosti, u vazda drugačijem susretu sa žalom, pod uvijek drugačijim dodirima vjetra, Savo je pronašao svoj prostor sreće i trajno nadahnuće, napisala je u katalogu za izložbu, profesorica književnosti i književni kritičar Božena Jelušić.

 

Savo Pavlović

 
Samostalnu izložbu Sava Pavlovića u galeriji hotela „QUEEN“ u Bečićima, otvorila je Lucija Đurašković, istoričarka umjetnosti. U prvom dijelu svog izlaganja, velikom broju prisutnih na otvaranju izložbe, Lucija Đurašković je približila akvarel kao posebnu slikarsku tehniku koja može izgledati vrlo jednostavna, a zapravo se radi o veoma zahtjevnoj tehnici.

 

Lucija Djuraskovic

 

U nastavku izlaganja Lucija Đurašković je prenijela svoje utiske vezane za konkretnu postavku, a govorila je i ukupnom  likovnom stvaralaštvu Sava Pavlovića. Dio njenog obraćanja na otvaranju izložbe prenosimo u video zapisu.

 

VIDEO ZAPIS DIJELA OTVARANJA IZLOŽBE

 

DIO IZLOŽENIH AKVARELA

Rad Sava Pavlovica - 1

Rad Sava Pavlovica - 2

Rad Sava Pavlovica - 3

Rad Sava Pavlovica - 4

Rad Sava Pavlovica - 5

Rad Sava Pavlovica - 6

Rad Sava Pavlovica - 7

 

Posjetioci izlozbe - 2

Posjetioci izlozbe - 1

Posjetioci izlozbe - 3