Bečići – Samostalna izložba slika makedonskog slikara Goceta Božurskog

 

Hotel Queen Becici

 
 

U galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, u organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, 4. aprila 2013. godine otvorena je samostalna izložba slika, poznatog makedonskog akademskog slikara Goceta Božurskog iz Kumanova.

Božurski, koji je rukovodio mnogim institucijama kulture u Makedoniji, a sada je savjetnik u makedonskom Ministarstvu kulture,  ovoga puta se predstavio sa 15 radova galerijskog formata, novijeg datuma, rađenim u tehnici ulje na platnu.

Do sada je imao 30 samostalnih i veći broj kolektivnih izložbi u Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Italiji, Francuskoj, Rusiji, Sloveniji i Bugarskoj, a za svoje stvaralaštvo, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Njegove slike, nalaze se, kod velikog broja galeriista i kolekcionara u svijetu, a bavi se i likovnom kritikom, saopštio je u ime organizatora NIP ART-PRESS iz Budve, novinar i publicista Ranko Pavićević.

Samostalnu izložbu slika, makedonskog akademskog slikara Goceta Božurskog u galeriji hotela „Queen“ u Bečićima, otvorio je predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović.

 
 

Goce Bozurski - 1

Goce Bozurski - 2

Goce Bozurski - 3

Goce Bozurski - 4

Goce Bozurski - 5

Goce Bozurski - 6

Goce Bozurski - 7

Goce Bozurski - 8