Bečići – Samostalna izložba slika Jovana Miloševića

 

Izlozbena galerija Queen

 
 

U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u galeriji hotela QUEEN of MONTENEGRO u Bečićima, otvorena je samostalna izložba slika,  JOVANA MILOŠEVIĆA,  akademskog slikara sa Cetinja.

Umjetnik se predstavi sa 10 slika većeg formata, rađenih u kombinovanoj tehnici  i prvi put su izložene, upravo  u galeriji QUEEN.

 

Otvaranje izlozbe

 

Jovan Milošević

Rođen na Cetinju, 1985. godine gdje živi i stvara. Diplomirao na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, Odsjek slikarstvo, u klasi profesora Dragana Karadžića. Tokom školovanja studiski boravio u Francuskoj (Pont-Aven School of Contemporary Art) i Srbiji (Fakultet likovnih umetnosti Beograd). Rezidencijalno boravio u Parizu, Francuska (Cite Internationale des Arts). Kolektivne izložbe: The Coffee Art Project Exhibition, Amsterdam, Holandija (2015); London, UK / Pariz, Francuska (2014); Postcard Project Green, Mariette, Pensilvanija, USA(2014); 47. Hercegnovski zimski likovni salon, Galerija Josip Bepo Benković, Herceg Novi (2014).

Selektivne samostalne izložbe

2014 Variations en Jute Majeure, Pariz, Francuska

2013 Open Studio, Cite Intemationale des Arts, Pariz, Francuska

2011 Magistarska izložba, Cetinje

 

Jovan Milosevic

 

Izložbu je otvorio rukovodilac galerije QUEEN, novinar i publicista Ranko Pavićević. Pozdravio je pośetioce izložbe i između ostalog istakao da je Milošević rijetko dobar slikar, koji tiho, ali na pravi način, gradi svoje ime i svoj  prepoznatljivi rukopis, na crnogorskoj likovnoj  sceni.

 

Ranko Pavicevic

 

Obraćajući se prisutnim ljubiteljima umjetnosti, alikar Jovan Milošević je pored ostalog rekao, da slikarstvo za njega ima svrhu samospoznaje, kroz istraživanje sebe, svojih emotivnih i intimnih  stanja i definisanje vlastitog identiteta. On je organizatoru njegove izložbe u hotelu Queen of Montenegro u Bečićima, uputio sve pohvale za osobenu brigu prema umjetnicima, zbog koje se slikari u ovoj gaaleriji, osjećaju posebno.

 

Becici - Izlozba Jovana Milosevica - 1

Becici - Izlozba Jovana Milosevica - 2

Becici - Izlozba Jovana Milosevica - 3

Becici - Izlozba Jovana Milosevica - 4

Becici - Izlozba Jovana Milosevica - 5

Becici - Izlozba Jovana Milosevica - 6

Becici - Izlozba Jovana Milosevica - 7

Becici - Izlozba Jovana Milosevica - 8

Becici - Izlozba Jovana Milosevica - 9

Becici - Izlozba Jovana Milosevica - 10