Bečići – Samostalna izložba slika Darka Mandića

 

Znak hotela Queen

 
 

U galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, 15. novembra 2014. godine, otvorena je samostalna izložba slika, akademskog slikara Darka Mandića iz Budve. Izloženo je  16 slika galerijskog formata, rađenih u tehnici ulje na platnu. Organizacator izložbe je NIP ART-PRESS iz Budve.

Otvarajući Mandićevu izložbu, elektro inženjer  Rajko Radusinović sa Cetinja je pored ostalog kazao, da je on bio predodređen da se rodi kao slikar, jer je u domu svoga oca arhitekte Dragana, od ranog djetinjstva gledao kako nastaju očeve slikarske kompozicije. – Na Darkovim slikama, srećno i harmonično se prepliću uticaju tri mora: kamenog cetinjskog, plavog Jadranskog i ravničarskog – panonskog, kazao je Rajko Radusinović.

Organizator zložbe, novinar i publicist Ranko Pavićević je izrazio radovanje, da je Mandić, koji stvara tiho i povučeno, izložio svoje radove u galeriji QUEEN u Bečićima, jer je riječ o odličnom umjetniku, koji ima što da pokaže ljubiteljima umjetnosti, ne samo u Budvi i Crnoj Gori.

 

Darko Mandic - Izlozba u Becicima - 1

Darko Mandic - Izlozba u Becicima - 2

 

Darko Mandić je završio Fakultet likovnih umjetnosti, odsjek slikarstvo na Cetinju, u klasi profesora Smaja Karaila. Do sada je imao više samostalnih i kolektivnih izložbi u Crnoj Gori i Srbiji, a njegove slike, nalaze se u Engleskoj, Americi, Brazilu, Švedskoj, Izraelu, Italiji i Srbiji.

 

DIO IZLOŽENIH RADOVA

Darko Mandic - Izlozba u Becicima - 3

Darko Mandic - Izlozba u Becicima - 4

Darko Mandic - Izlozba u Becicima - 5

Darko Mandic - Izlozba u Becicima - 6

Darko Mandic - Izlozba u Becicima - 8

Darko Mandic - Izlozba u Becicima - 9