Bečići – Otvorena izložba slika učesnika 12-te međunarodne Likovne kolonije

 

Queen - znak

U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u hotelu QUEEN of MONTENEGRO u Bečićima, sinoć je u prisustvu oko stotinu ljubitelja umjetnosti, otvorena zajednička izložba slika, učesnika 12-te međunarodne Likovne kolonije, koja je okupila 10 poznatih likovnih stvaralaca iz Crne Gore, Srbije, Bugarske i Litvanije.

ucesnici-likovne-kolonije-620

Kako je saopšteno, od strane organizatora  ove kulturne i turističke manifestacije, budvanskog  ART-PRESS-a, u predivnom ambijentu bečićkog hotela QUEEN,  proteklih deset dana, družili  su se i stvarali:  Miki Radulović, Angelina Janjušević i Mišo Vemić iz Nikšića, Naod  Zorić iz Kolašina, Nikica Raičević iz Podgorice, Nikola Žigon, Jelena Kršić i Luka Dedić iz Beograda, Diana Radokia  iz Litvanije i Mirijana Savova iz Bugarske.

Zajedničku izložbu, 12-te međunarodne Likovne kolonije, na kojoj je prikazano 20 slika, u hotelu Queen of Montenegro u Bečićima, otvorio  je njen organizator, novinar i publicista Ranko Pavićević.

radovi-1

Bio je ovo izvanredan skup pravih umjetnika, sa raznih meriidijana svijeta, koji su na najljepši način, obilježili, dvanaest godina postojanja ove kulturne manifestacije, koja je postala prepoznatljiva, ne samo u Crnoj Gori, već i drugim zemljama, širom svijeta, kazao je pozdravljajući veliki broj prisutnih i same umjetnike, Ranko Pavićević. On je podsjetio, da su tokom 12 godina odlične saradnje sa  kompanijom Queen of Montenegro u Bečićima, u likovnim kolonijama koje su organizovane u istoimenom prestižnom hotelu, stavarli, razmjenjivali iskustva i družili se, umjetnici iz: Crne Gore, Srbije, BiH, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Francuske, Austrije, Švedske,  Kanade, Bugarske, Turske, Rusije, Ukrajine, Litvanije i drugih zemalja.

radovi-2

Pozdravljajući u ime umjetnika prisutne, slikar Mišo Vemić iz Nikšića je izrazio zadovoljstvo, sastavom učesnaika Likovne kollonije, a pogotovo organizacijom i odličnim uslovima u hotelu QUEEN, zbog čega je ova manifestacija, postala pravi brend, koji svi umjetnici vole i čekaju poziv za učešće.

radovi-3

Slikarka iz Litvanije Dijana Radokia, nije skrivala oduševljenje zbog svog učešća u ovoj Koloniji umjetnika i ljepotama Budvanske rivijere, a pogotovo odličnom organizacijom i više nego dobrim domaćinskim odnoosom uprave i osoblja u hotelu Queen.

radovi-4

Bila sam učesnik brojnih likovnih kolonija, ali, toliko zadovoljstvo nigdje nisam doživjela. Prešla sam više od 1000 kilometara avionom i tri presijedanja, kako bih stigla u Crnu Goru. Danas sam jako tužna i uplakana zbog rastanka sa divnim ljudima i sjutra bih došla ponovo, kazala je Radokia.

radovi-5

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × one =