Bečići – Otvorena izložba slika Marka Lakušića

 

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji hotela  Queen of Montenegro u Bečićima, sinoć je otvorena samostalna izložba slika, akademskog slikara MARKA LAKUŠIĆA iz Podgorice.

Umjetnik se predstavio, sa 18 radova galerijskog i manjeg formata, rađenih u tehnikama: ulje i akrilik na platnu.

– Slikarski rukopis Marka Lakušića, predočava posmatraču, jedan osoben, samosvojan rukopis lirske poetike, kojoj oslobođenost od predmetnog, dakle apstrakkcija, pruža mogućnost slobode izraza, kazala je pored ostalog,  otvarajući Lakušićevu izložbu, istoričarka umjetnosti LUCIJA ĐURAŠKOVIĆ. To primarno oslobađanje od podržavanja viđenog i deskripcije realnog svijeta, kazala je ona, Lakušiču omogućava, da svoje stvaralačke impulse, crpi iz bogatih duhovnih nivoa svog unutarnjeg svijeta koji gradi osluškivanjem sopstvene duše i daje, da otvori put, komunikaciji slike sa posmatračem. Jer, apstraktna slika, kao i muzika, nudi onome koji gleda i prima i prima informaciju da, u zavisnosti od svog ličnog duhovnog stanja, pokrene unutar sebe, sopstveni umjetnički doživljaj, kazala je između ostalog, istoričarka umjetnosti Lucija Đurašković.

 Marko Lakušić je završio Fakultet likovnih umjetnosti (slikarski dsjek) na Cetinju, u klasi profesora Dragana Karadžića. Do sada je imao tri samostalne i više kolektivnih izložbi. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore (ULUCG), od 2009. godine, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × four =