Bečići – Otvorena izložba slika Ivice Aranđusa

 

 

     

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, otvorena je samostalna izložba slika, akademskog slikara IVICE ARANĐUSA iz Tivta, koji godinama živi i stvara u Njemačkoj.

Aranđus se predstavio sa 15 slika novijeg datuma, galerijskog formata, rađenih u tehnici ulje na platnu.

Ivica Aranđus je rođen u Kotoru 1964. godine.  U Njemačku se preselio 1986, a Likovnu akademiju, završio je u Drezdenu 1992. godine u klasi profesora  Mihaela Butea.  Imao je desetak samostalnih izložbi, u Crnoj Gori, Njemačkoj, Italiji, Austriji, Sloveniji i drugim državama Evrope.

Samostalnu izložbu Ivice Aranđusa u galeriji Queen u Bečićima, otvorio je  novinar i publicist Dragan Mihović, iz Kotora, ističući da, slikarstvo ovog umjetnika, nosi u sebi i filozofsku, odnosno antropološku angažovanost. Angažovanost, ne dolazi iz polja ideologije sa kojim je autor u sporu, već iz njegovog moralnog pogleda na čovjeka kao bića, kazao je on.

Umjetničkim sredstvima, nespornom individualnošću, ne govori samo slobodom čitljivih metafora, već je riječ o slikama, koje pogađaju samu suštinu kojim se brani život, postojanje, eros. Oblik koji umjetnik prepoznaje, zapravo je istinsko biće, kazao je pored ostalog, novinar i publicista Dragan Mihović.

Samostalna izložba Ivice Aranđusa u galeriji Queen u Bečićima, biće otvortena do 18. septembra, saopšteno je iz budvanskog Art Press-a.      

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − 6 =