Bečići – Otvorena izložba slika Dijane Lazović

 

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji hotela  QUEEN of MONTENEGRO u  Bečićima, otvorena je samostalna izložba slika, akademske slikarke DIJANE LAZOVIĆ iz Budve.

Umjetnica se predstavila  sa 15 radova većeg fornata iz ciklusa Zagrljaji II, rađenih u kombinovanoj tehnici.

Dijana Lazović, umjetnica čini ono što je najprirodnije, nastavlja da  plete pređu i tka priču o ljubavi, slikajući, upravo onako, kako je i načinjena, snažno, duboko i ukupno, kazala je pored ostalog, otvarajući izložbu Lazovićeve, diplomirana grafička dizajnerka SANDRA ĐURBUZOVIĆ iz Budve. Okuplja na svojim platnima ljubav. Najčešće čvrstim zagrljajem, koji onda dvije duše pretače u jednu, a potom, tako slivene, one rađaju nastavak, svoje dijete, kazala je Đurbuzović.  Ona je istakla, da kompaktno formirana kompozicija, sačinjena od spleta, strašnih, odlučnih i bezbroj malih, delikatnih linija, te slojevito i znalački  rasprostranjenih nanoos boja, načas, nepropusno zgusnutih, a onda sjajno lavirano, lako pretočenih bjelini podloge, otkriva nam raskoš svoje slikarske i cratačke vještine, al ii nameće misao da stojimo ispred djela jednog grafičara i vajara…..  

Dijana Lazović je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Milanu (Italija), u klasi profesora Italo Bressan, a član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore (ULUCG), od 2013. godine.

Do sada je imala 10 samostalnih i više zajedničkih izložbi u zemlji i regionu.

Samostalna  izložbu DIJANE LAZOVIĆ, u galeriji QUEEN u Bečićima,  biće otvorvoreana, do 1. juna, saopšteno je  od starane organizatora, budvanskog ART-PRESS-a. 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 1 =