Bečići – Otvorena izložba slika Angeline Janjušević

 

Znak hotela Queen

 
 

U galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, u organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, 18. marta 2015. godine, otvorena je samostalna izložba slika, akademske slikarke Angeline Janjušević iz Nikšića.

Umjetnica se predstavila sa 15 slika većeg formata, rađenih u tehnici ulje na platnu, iz ciklusa  „Putevi“.

Angelina Janjušević je završila Nastavnički fakultet u Nikšiću i Fakultet umjetnosti UDG u Podgorici, a pored slikanja, radi i kao profesor likovne umjetnosti u Nikšiću.  Do sada je imala 17 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, saopštio je rukovodilac galerije „QUEEN“ u Bečićima, novinar i publicista Ranko Pavićević.

Govoreći o Angelininim slikama, istoričar umjetnosti Vladislav Kasalica je pored ostalog kazao, „da svoj likovni rukopis, autorka uspješno prenosi na platno, slikajući  atmosferu prirode, ispunjenu svjetlošću, sa svim svojim oblicima, kontrastima i koloritom, naglašavajući kolorističkom skalom zelene, plave i žute boje, svu njenu pitoresknost i ljepotu…“

Samostalnu izložbu slika, akademske slikarke Angeline Janjušević iz Nikšića, u galeriji „QUEEN“ u Bečićima, otvorio je novinar, publicist i pisac Savo Gregović iz Budve.

 

DIO IZLOŽENIH RADOVA

Izlozba u Becicima - 1

Izlozba u Becicima - 2

Izlozba u Becicima - 3

Izlozba u Becicima - 4

Izlozba u Becicima - 5

Izlozba u Becicima - 6

Izlozba u Becicima - 7

Izlozba u Becicima - 8

Izlozba u Becicima - 9

Izlozba u Becicima - 10