Bečići – Otvorena izložba karikatura, poznatog crnogorskog karikaturiste LUKE LAGATORA

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u poneđeljak, 20. marta 2017. godine, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima otvorena je izložba karikatura, poznatog crnogorskog karikaturiste LUKE LAGATORA sa Cetinja.

Lagator se predstavio, sa 20 radova, koji su poslednjih godina, nagrađeni širom svijeta, u konkurenciji najvećih majstora karikature na planeti, a izloženi su prvi put u Crnoj Gori. Riječ je o izboru radova, koji na najbolji način, predstavljaju širok opus ovog umjetnika, koji spada u svjetski vrh karikature. 

U ime organizatora, prisutne pośetioce je pozdravio rukovodilac galerije QUEEN u Bečićima Ranko Pavićević. Izložbu karikatura Luke Lagatora u galeriji QUEEN, otvorio je poznati crnogorski karikaturista DARKO DRLJEVIĆ, a događaj je svojim nastupom uveličao kantautor MARINKO PAVIĆEVIĆ.

LUKA LAGATOR je do sada imao, 27 samostalnih izložbi karikature u zemlji i inostranstvu. Objavio, preko šest hiljada radova u raznim časopisima i festivalima u svijetu, a dobitnik je i brojnih domaćih svjetskih nagrada. Dva puta je proglašavan za karikaturistu godine u bivšoj Jugoslaviji, a za svoj dugogodišnji rad, dobitnik je i najviše državne Trinaestojulske nagrade.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 5 =