Bečići – Otvorena izložba crteža Svetozara Dedića

 

 

U galeriji hotela QUEEN of MONTENEGRO u Bečićima, otvorena je, samaostalna izložba crteža, likovnog umjetnika SVETOZARA DEDIĆA iz Bara.

Na izložbi, čiji je organizator NIP ART PRESS iz Budve, Dedić se predstavio sa 15 radova većeg formata, rađenih u tehnici tuš na papiru, nastalih poslednjih 15 godina.

Sa tihim i dobrim čovjekom Svetozarom Dedićem, družio sam se gotovo deset godina i postao prijatelj, ali mi nikada nije rekao da se on bavi slikarstvom. Kada sam to saznao, jer mi je stidljivo saopštio, da vidim njegove radove, vidio sam, da je to ozbiljna priča i drago mi je što smo njegovom prvom izložbom u Baru, otkrili da je on pravi umjetnik. Sada mi je takođe drago, što Dedićeve zanimjive radove, narednih dana mogu vidjeti građani i gosti sa Budvanske rivijere, kazao je pored ostalog otvarajući izložbu, akademski slikar Muharem Muratović iz Bara.

Svetozar Dedić je kao inženjer, dugogodišnji upravitelj stroja na brodovima duge plovidbe i većina njegovih radova, nastajala je na dalekim morima i drago mi je, što će ljubitelji umjetnosti, biti u prilici, da vide veoma zanimljive radove, kazao je rukovodilac galerije QUEEN u Bečićima, RANKO PAVIĆEVIĆ.

DIO IZLOŽENIH RADOVA

POŚETIOCI NA IZLOŽBI

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 2 =