Bauo – Sedma besplatna dvodnevna obuka za mlade i mlade profesionalce u kulturi

Obavještenje i poziv za mlade i mlade profesionalce u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog da se prijave na sedmu besplatnu dvodnevnu obuku u Budvi (20–21. januar)

Društvo Bauo upućuje obavještenje i poziv mladima koji se bave kulturom ili su zainteresovani za kulturu, a dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, da se prijave na sedmu besplatnu dvodnevnu obuku „Organizacija događaja“.

Kvalitetna organizacija događaja iz domena kulture i zabave jedan je od centralnih zahtjeva današnjice za sve one koji djeluju u ovim poljima. Stoga će obuka opremiti polaznike/ce ključnim informacijama i kompetencijama za planiranje i izvođenje kulturnih i zabavnih manifestacija. Mladi će se učiti o tome kako koncipirati inspirativne i zanimljive event-ove, budžetirati ih, efikasno ih promovisati, te na koji način upravljati logistikom i evaluirati njihov uspjeh. Obuka je idealna prilika da se unaprijedi postojeće i stekne novo znanje za sve one koji žele da se bave ovim istovremeno kreativnim i zahtjevnim poslom.

Trener s kojim će učesnici/ce raditi je prof. dr Edin Jašarović, menadžer u kulturi i medijima, producent brojnih domaćih i međunarodnih kulturnih projekata, autor mnogih naučnih i stručnih radova i publikacija, vanredni profesor i dekan Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore na Cetinju.

Obuku organizuje NVO Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ tokom vikenda (20. i 21. januar, od 10h do 18h) u Omladinskom klubu Budva, u TQ Plaza (ul. Mediteranska, Budva).

Obuka, kao i projekat u cjelosti, namijenjen je prije svega mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog, te je definisano  da donja starosna granica bude 15, a gornja 35 godina.

Učesnici/e obuke imaće priliku da steknu potvrdu o uspješno završenoj obuci, a učenici/e iz Kotora i Herceg Novog imaće obezbijeđen hotelski smještaj (subota, 20. januar) i obroke u Budvi tokom oba dana. Svi polaznici/e obuke imaće obezbijeđene ručkove, posluženje i osvježenje tokom kafe pauza u TQ Plazi, kao i besplatne radne materijale.

Svi/e zainteresovani/e mogu se prijaviti i kontaktirati putem društvenih mreža Facebook i Instagram ili direktno na e-mail organizacije (drustvobauo@gmail.com), slanjem osnovnih podataka o sebi (npr. CV, biografija, portfolio, neki relevantan internet link ili slično) – do četvrtka, 18. januara 2024. godine u 18.00h.

Napominjemo da je maksimalan broj učesnika/ca po obuci 10.

Podsjećamo, u pitanju je sedma od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje tokom kraja 2023. i početka 2024. organizujemo u Budvi.

Detaljnije o obukama, kao i o projektu „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, možete se informisati na vebsajtu organizatora.

***

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 4 =