Bauo – Mladi učili o prepoznavanju, mapiranju i rješavanju problema u lokalnoj zajednici


Saopštenje Društva Bauo:

Ovim putem upućujemo saopštenje o realizovanoj 11. besplatnoj dvodnevnoj obuci “Analiza problema u lokalnoj zajednici”, koja je bila posvećena sticanju konkretnih znanja i vještina mladih u vezi sa rješavanjem različitih izazova u lokalnim samoupravama. Održana je ovog vikenda u Omladinskom klubu Budva u organizaciji Društva za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, a bila je namijenjenima mladima i mladim profesionalcima s teritorije opština Budva, Kotor i Herceg Novi.

Ciljevi obuke odnosili su se na sljedeće: razumijevanje ključnih elemenata uspješnog projektnog prijedloga: osigurati da učesnici/ce razumiju osnovne komponente i zahtjeve za uspješno pisanje projektnog prijedloga, uključujući poznavanje zakonodavstva, lokalnih odluka i prijavnih formulara; razvijanje sposobnosti analize konteksta i identifikacije zainteresovanih strana: osigurati da učesnici/ce mogu kvalitetno da analiziraju okruženje u kojem će se projekat sprovoditi, te da prepoznaju relevantne aktere i njihove interese.

Trener s kojim su učesnici/ce radili bio je Miloš Marković, spec. spoljne politike, predavač i trener sa višegodišnjim iskustvom u civilnom sektoru i saradnji na domaćim i međunarodnim projektima, izvršni direktor NVO Aktivna zona sa Cetinja. Svi učesnici/e obuke, bilo da su istoj prisustvovali uživo ili putem Zoomm platforme, stekli su potvrdu o uspješno završenoj obuci.

Detaljnije o obukama, kao i o samom projektu “Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi”, možete se informisati na vebsajtu organizatora.

***

Društvo za kulturni razvoj “Bauo” iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat “Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi”, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 + 3 =