Artpress – Kada pisci prave biblioteku


Ideja novinara i publicist RANKA PAVIĆEVIĆA, da u hotelu TRE CANNE u Budvi, formira hotelsku biblioteku, naišla je na više nego pozitivnu reakciju pisaca i pjesnika iz Crne Gore i regiona, ali  i kod ljubitelja knjige. Tako je, za nešto više od godinu dana, fond biblioteke dostigao broj od oko 700 prijeraka knjiga, različitih žanrova, javlja budvanski ART PRESS.

Osnivač hotelske biblioteke Ranko Pavićević, poklonio je za početak 200 primjeraka knjiga iz svoje kučne biblioteke, dok je Udruženje književnika Crne Gore (UKCG), poklonilo 150 knjiga svojih članova.

Poznati književnik i književni kritičar PERIVOJE POPOVIĆ iz Podgorice, poklonio je 50 svojih i knjiga iz kućne biblioteke, a poznati pjesnik SLOBODAN RISTOVIĆ iz Užica 30 svojih knjiga.

Novinari i pisci BUDO SIMONOVIĆ iz Podgorice i SAVO GREGOVIĆ iz Budve,  odlučili su da darivaju biblioteci u hotelu Tre cane, po 50 svojih i drugih knjiga iz  njihovih kućnih biblioteka, a postala je tradicija, da nakon svake književne večeri koje se održavaju u ovom budvanskom hotelu, biblioteci poklone po jednu svoju knjigu, priča sa zadovoljstvom, osnivač biblioteke, novinar i publicist Ranko Pavićević. On dodaje, da nije mali broj gradjana, koji redovno posjećuju književne večeri u ovom hotelu, koji su poklonili, po jedan do pet primjeraka kniga, kako bi fond bibčioteke postao bogatiji. Treba reći, da će se sa praksom darivanja knjiga nastaviti i u narednom period, kazao je Pavićević.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 + fourteen =