02. februar 2015. godine – Obilježen Dan Druge osnovne škole

 

Akademija znanja Budva

 

Svečani dio programa povodom obilježavanja Dana Druge osnovne škole, organizovan je u zgradi Akademije znanja u Budvi, 02. februara 2015. godine.

Na početku programa, hor Druge osnovne škole, pod rukovodstvom profesorice Bojane Nenezić, otpjevao je himnu Crne Gore. Izvođenje himne možete čuti i viđeti u video zapisu.

 

Hor - 1

 

Direktorica Druge osnovne škole Zorica Stanković, obratila se prisutnima i upoznala ih sa rezultatima rada ove obrazovne ustanove u protekloj godini. Govor prenosimo integralno u video zapisu.

 

Zorica Stankovic

 

Ispred Opštine Budva, kolektivu Druge osnovne škole čestitala je Dan škole, gospođa Rajka Špadijer. Pozdravni govor prenosimo integralno u video zapisu.

 

Rajka Spadijer

 

VIDEO ZAPIS HIMNE
I GOVORA ZORICE STANKOVIĆ I RAJKE ŠPADIJER

 

Nakon pozdravnih govora, program je nastavljen nastupom hora Druge osnovne škole. Hor je otpjevao dvije pjesme: “Idem tamo gdje je sve po mom” – pjesma grupe Jinx i „Cup song“, za koju je bila karakteristična pratnja učenika koji su izvodili igru “Ples čašama”. Odlično izvođenje pjesama uz izvanrednu igru čašama koja zahtijeva različite psihičke sposobnosti i vještine, ukazuju na sistematičan, kvalitetan i kontinuiran rad profesorice Nenezić sa učenicima. Nastup hora možete pogledati u video zapisu.

 

Hor - 2

Hor - 3

Hor - 4

Hor - 5

Hor - 6

 

VIDEO ZAPIS NASTUPA HORA

 

U predstavi “Ostrvo s blagom”, koja je urađena po tekstu Branka Milićevića Kockice, učestvovali su sljedeći učenici: Milica Šljivančanin – IX1 (Milica, upravnica pozorišta), Đorđe Brstina – VI1 (Rica Zlica, glavni negativac), Sara Zečević – VIII4 (Admiral, kapetan bojnog broda bez posla), Anastasija Đurović – IX1 (Boca, mačevalka), Aleksandar Obradović – VIII3 (Odžačar, scenoman), Isidora Labović IX1 (Mileva, slučajna prolaznica), David Baštrica – VIII1 (Crna nindža, sporedni negativac) i Viktorija Knežić – VI1 (Plesačica, gost).

Režiju, adaptaciju teksta, scenografiju, izbor muzike, koreografiju i kostime priredila je profesorica Marija Majkić.

“Ostrvo s blagom” je originalna dječija komedija. Upravnica pozorišta Milica, pronalazi mapu blaga i traži članove za ekspediciju. U njenu ekipu pokušava da se ubaci Rica Zlica. To mu ne polazi za rukom, ali ipak uspijeva da ih sve zarobi i dokopa se blaga.

 

Predstava Ostrvo s blagom - 1

Predstava Ostrvo s blagom - 2

Predstava Ostrvo s blagom - 3

Predstava Ostrvo s blagom - 4

Predstava Ostrvo s blagom - 5

Predstava Ostrvo s blagom - 6

Predstava Ostrvo s blagom - 7

Predstava Ostrvo s blagom - 8

Predstava Ostrvo s blagom - 9

Predstava Ostrvo s blagom - 10

Predstava Ostrvo s blagom - 11

Predstava Ostrvo s blagom - 12

Predstava Ostrvo s blagom - 13

Predstava Ostrvo s blagom - 14

Predstava Ostrvo s blagom - 15

 

Profesorica Marija Majkić je uspješan rad sa učenicima na pripremi predstava za đecu, dokazala 2011. godine, kad je izvedena veoma zapažena komedija “Romeo i Julija na naš način”. Visoko postavljeni nivo sa tom predstavom, određivao je i obavezivao na još kvalitetniji rad na pripremi predstave “Ostrvo s blagom”. Trebalo je potvrditi prethodni kvalitet i naravno pokušati i više od toga. Nakon odgledane predstave, bilo je više nego jasno da se trud isplatio i da je u pojedinim segmentima nadmašila prethodnu. Uloge su pravilno raspoređene, a svaki član glumačke ekipe je sa emocijama tumačio povjereni lik. Predstava je, ne samo kako se to uobičajeno kaže, držala pažnju prisutnih, već je i uspostavila komunikaciju sa najmlađim gledaocima, koji su se u pojedinim djelovima uključili sa svojim simpatičnim komentarima, što je izazvalo pozitivnu reakciju publike. Dugi aplauz na kraju predstave i više puta vraćanje aktera predstave na scenu, najbolji je pokazatelj uspješnosti ove predstave.

 

Predstava Ostrvo s blagom - 16

 

FRAGMENTARNI VIDEO ZAPIS PREDSTAVE

 

Neposredno prije glavnog dijela svečanosti koji je održan u Akademiji znanja, u holu Druge osnovne škole organizovane su izložbe likovnih radova i fotografija.

 

Druga-osnovna-skola

 

Profesorica Ana Bastać Martinović, pripremila je izložbu likovnih radova učenika od V do IX razreda. Izloženi radovi su rađeni raznim likovnim tehnikama, a prisutni su različiti motivi. Kvalitetni likovni radovi prikazani na izložbi, rezultat su pravilnog oblikovanja i usmjeravanja kreativnosti i talenta učenika za oblast likovne umjetnosti i dobrog povezivanja ovih osobina sa neophodnim znanjima iz ove oblasti. Očigledno, da je profesorica Bastać Martinović na najbolji način uspjela da oblikuje pozitivnu energiju mladih i usmjeri njeno ispoljavanje kroz likovni izraz.

 

Izlozba - 1

Izlozba - 2

Izlozba - 3

Izlozba - 4

Izlozba - 5

Izlozba - 6

Izlozba - 7

Izlozba - 8

Izlozba - 9

Izlozba - 10

Izlozba - 11

Izlozba - 12

Izlozba - 13

Izlozba - 14

Izlozba - 15

 

Izložbu fotografija pod nazivom “Čovjek gradi kuću, a kuća čovjeka”, pripremila je profesorica Zorica Joksimović sa svojim učenicima. Inspiracija za ovu izložbu bila je pripovijest Pavla Ugrinova “Stara porodična kuća”. Odlična inspiracija, i divno realizovana izložba. Vrijednost ove izložbe nije samo u tome što su učenici na kvalitetan način ostvarili i pokazali vezu između književnosti i fotografije kao dijela likovne umjetnosti, već i u tome što ona može biti inspiracija za niz novih izložbi. Stare kuće su uvijek inspiracija, a posebno u Crnoj Gori, bez obzira da li se nalaze na primorju ili u planinskom dijelu. Uvijek su stare kuće rađene od prirode i sa prirodom, ekološke, dio su pejzaža i nezaobilazni dio istorije i identiteta.

 

Fotografije - 1

Fotografije - 1.2

Fotografije - 2

Fotografije - 3

Fotografije - 4

Fotografije - 5

 

VIDEO ZAPIS IZLOŽBI LIKOVNIH RADOVA I FOTOGRAFIJA